Galej,  Hem

Halloween på Liseberg

Svensk sommar  i all ära, men visst är det något speciellt med hösten? Fina färger i naturen, ordning och reda i kalendern men framförallt: 15 gastar på död mans kista johoho å en flaska med rom! Jag pratar så klart om Halloween! Hallowen är en av mina absoluta favorithögtider, så tack landet på andra sidan Atlanten för att ni kommersialiserade den och gjorde den till vad den är idag. Tyvärr glömde vi att köpa godis till alla trick-or-treatare, så för att undvika bus funderade jag på att klä ut mig till zombie och skrämma iväg alla dörrknackare. Men sen kom jag på att det kanske är smart att hålla sig på god fot med grannarna, om man behöver låna mjölk eller något. Då tänkte jag istället bjuda ut mitt zombiealterego till Liseberg, och låtsas att jag var en av deras zombieskådisar, men det förslaget blev också nedröstat av sällskapet som skulle följa med. 

Barnen är som tur är lika förälskade i Liseberg som deras mor. Under Halloween är fortfarande många av karusellerna öppna, så för den åksugna är det bra att vara på plats tidigt, innan parken blir smockfull av besökare. Våra barn har dock varit ganska nöjda utan att åka något, vilket är väldigt bra för plånboken. Den stora lekplatsen Bushållplatsen är gratis och där finns studsmatta, och flera rutschkanor. I år märkte vi även att Parisehjulet har pensionerats och ersatts av ett lekslott. Den upptäckten gjordes dock när jag och mina dearest girls var där och förvillade bort oss nånstans mellan spökbaren och experimenthuset, så barnen har inte hunnit testa lekslottet än. 

Hur som helst, tillbaka till familjeaktiviteter. Kaninerna var på plats i Kaninlandet, pumporna på plats i parken (herre vilket matsvinn) och zombisarna gömde sig i The Forbidden Area. Bra dag. I will be back for you zombies.

Bra att veta inför utflykten till Liseberg:

Ålder: Gammal som ung

Ta med: Lisebergskort. Mitt Lisebergskort är nog det mest använda av alla mina kort. Mat finns att köpa. I Kaninlandet finns det amningsrum med separata amningsbås, micro för barnmat och gott om skötbord. Utanför finns bänkar om man vill ta med mat. 

Ta sig hit: Liseberg ligger vid Korsvägen, vilket innebär att det finns många bussar, spårvagnar och även pendeltåg till och från Kungsbacka man kan välja emellan. För bilåkare finns det parkering, men man kan behöva leta en stund. 

Halloween på Liseberg
Halloween på Liseberg
Snygg brorsa
Halloween på Liseberg

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *