Leka utomhus

Herkulesgården

Gunnebo
Sagolika omgivningar runt Herkulesgården och Gunnebo.

I vanlig ordning kom hösten med stormsteg. Givetvis tänkte jag även denna terminsstart att nu är det dags att bli sådär härligt friluftig av sig. Vilken tanke va, hela familjen på en avslappnande naturupplevelse.  Alla är klädda i vatten- och vindtäta kläder (som jag alltid är för snål för att köpa), barnen skrattar i samklang (och slår inte halvt ihjäl varandra med pinnar eller diverse naturvapen), vi dricker varm choklad ur våra termosar (som inte alls läcker och blöter ner resten av packningen), D och jag tjafsar inte en enda gång om vem som är bäst navigatör, svampplockare, bilförare, nyckelletare, whatever (varför bråka om något vettigt, liksom?) utan alla går i frid. Ja, det är en vision jag har.

Hur som helst, så ser det inte riktigt ut så här i kaosfamiljen. Eftersom man aldrig vet när minisarna kommer att drabbas av ett vredesutbrott, mamman ett psykbryt eller pappan av en plötslig lust av att “snickra ihop något” (typ leka med sin limpistol och känna sig lite händig), är det bäst att hålla utflykten inom kommunens gränser. Därför friluftar vi oss på Herkulesgården. 

Vid Herkulesgården  finns ett vindskydd och grillplats. Man kan även känna sig lite hälsosam och använda utegymmet (själv fyller jag min hälsokvot genom att då och då springa till bussen). För pigga ben med spring i finns en fotbollsplan med tillhörande mål och för den naturglade ligger skogen runtomkring. Ett tips för den promenadsugne är dock att följa de utmålade spåren. Sist jag var där själv med barnen fick jag för mig att ta en liten trevlig spontanväg. Det slutade med att jag och två görtrötta barn gick vilse . Barnen fick trängas i en icke-terrängvänlig sulky och mellis fick bli egenplockade blåbär. Kände mig lite som han i Into the wild. Där och då hade jag nog hellre sällskapat med hans grizzlybjörn än två supertrötta minisar vars favvohobby är att puckla på varandra. Nä, stackars barn, som tur är hade de fått leka av sig på Gunnebo lekplats och titta lite på kossar, hästar, tåg och annat intressant. Hursomhelst, Herkulesgården är ett bra, oklomplicerat utflyktsmål, med parkering precis bredvid. 

Att tänka på inför utflykten till Herkulesgården:

Ålder: Gammal som ung

Ta med: Fika. Extra fika in case of vilsegång/spontanoritentering. Kompass (GPS:en funkade inte här uppe på berget) och en fotboll, om man inte känner för ett skogsbesök.

Ta sig hit: Lila express mot Mölnycke stannar vid Kikås. Med bil kör du hit..

Herkulesgården
Herkulesgården

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *