Hem,  Leka utomhus

Kikåsutsikten

Utan bil försmäktar jag på detta berg. Ok, det var väl lite väl dramatiskt, men jag börjar bli rätt uttråkad av att hoppa runt på kryckor. Eftersom bilen är såld och min rädsla för De Vita Kepsarna (a.k.a biljettkontrollanter) fortfarande är fullt intakt har aktivitetsnivån varit på senaste varit låg. Därför tänkte jag skriva om ett ställe som ligger mig nära hjärtat och hemmet: Kikåsutsikten. 

 

Kikåsutsikten är ett berg (eller en kulle som my dear husband ständigt påpekar) i Östra Mölndal som nås via en liten trappa. Man kan alltså ta sig hit med barn i sele, lat hund och opererat knä.

Saker man kan göra på berget: 

  • Titta ut över Mölndal och inbilla sig att man är vid Turnbull canyon och ser ut över L.A eller någon annan rolig stad.
  • Ta stigen bort till tallen med den påbörjade träkojan och låta barnen leka båt medan man själv tar en mikropowernap (ett måste för trötta småbarnsföräldrar).
  • Hitta på bra historier. Till exempel att Horsikan och Södra Långvatten är Kikåstippens hemliga ställe där de dumpar giftigt avfall, och det är också därför mitt humör är så fruktansvärt dåligt på morgonen. Eller den om att berget egentligen är en alienlandningbana, eftersom jag i höstas såg två ljussken landa där (jag är starkt emot teorin att det var drönare). 
  • Låtsas att man har klättrat i flera timmar snarare än några korta minuter och känna sig stolt och segerviss. 
  • Filosofera över meningen med livet, vem som byggde pyramiderna, hur parallella universum fungerar och så vidare. Det  brukar alltid leda till slutsatsen att det är lika bra att gå hem och dricka valfri dryck och se på Netflix, vilket vi också brukar göra. 

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *