Galej

Midsommarfirande på Gunnebo slott

Midsommarfirande på Gunnebo slott har jag sett fram emot ända sen vi flyttade till Mölndal. Gunnebo är ett av mina favoritställen i Mölndal och jag kommer gärna hit för att gå en promenad i parken, titta på slottet, hälsa på djuren eller andas djupt i den vackra köksträdgården. Men fira midsommar här kommer vi inte göra igen. Även om det är fantastiskt skönt att slippa fixa midsommarstången själv, var det alldeles för mycket folk för att jag skulle kunna slappna av. 

Om man som jag hellre lägger sina extra slantar i resesparbössan är det bättre att åka någon annanstans. Priset för inträde (50:-) var ändå ok, men 40:-/person för att åka häst och vagn i 10 min på en raksträcka var lite mycket. Dyra var även mat och fikapriserna. Men, man kan ju faktiskt ta med egen picknick, man måste inte vara lika glömsk och förvirrad som jag. Den här förvirringen tycks bli värre i stora folkmängder. Speciellt när man har en 1-råring som redan nu jobbar på att finslipa sina ficktjuvfärdigheter. Det gjorde han genom att smita över till alla grannfiltar och sno deras grejer. Eller klättra på allas vagnar. Inte konstigt att man har nerverna utanpå.

 Hur som helst så var vi där och såg när de reste stången och försökte sedan få våra barn att dansa med runt den. Men det var så mycket folk att det var lättare sagt än gjort. Därför får nästa års firande bli på Börjesgården istället. Ursäkta mig Gunnebo att jag är så negativ, du är ju en favorit och jag lovar att skriva ett inlägg om dig, och det kommer att vara så mycket trevligare!

Att tänka på inför din utflykt till Midsommarfirande på Gunnebo slott:

Ålder: Alla, så länge man är helt lugnt med massa människor överallt.

Bekvämligheter: Mat och fika fanns att köpa. Hittade ingen toalett men det kanske man fivk låna i Kaffestugan.

Ta sig hit: Gunnebo slott ligger här. Betalparkering finns runt slottets område. Man kan även ställe bilen gratis vid Herkulesgården och ta en fin promenad genom skogen bort till slotte

Midsommar på Gunneb slott
Midsommar på Gunnebp slott

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *