Galej

Pettson & Findus – Familjeteater i Gunnebo

Äntligen hann vi boka biljetter i tid! Förra somamren spelades Pettson & Findus i Gunneboskogen, men då var vi för sent ute. Barnteatern spelas i år för 29 gången och föreställningarna blir snabbt uppbokade. Snacka om poppis, en nästan 30-årig tradition! Jag kommer själv ihåg hur jag som barn var där och tittade, och nu går jag dit med mina egna barn. Så mysigt!

Alla skådisar var jätteduktiga, manuset välskrivet och scendekoren  detaljrik och genomtänkt. Jag var lite orolig innan för att E skulle vara för ung (3 i september) för att orka hålla uppe koncentrationen 45 x 45 minuter. Men som tur var var det rast på 20 minuter, då alla barn fick springa av sig på ängen bredvid. E satt som klistrad hela föreställningen igenom, och pratade hela dagen efter om hönorna och den läskiga tuppen. M, som bara är ett år höll sitt fokus uppe en hel kvart. Det är länge för att vara honom kan jag säga, så det är ett bra betyg. Det här kommer absolut att bli vår nya familjetradition, vi var supernöjda!

Att tänka på inför din utflykt till familjeteatern i Gunneboskogen:

Ålder: Alla åldrar. I publiken såg jag både bebisar och tonåringar (även om de kanske inte är den primära målgruppen.) Om man har ett barn som lät blir rastlös kan man gå åt sidan och låta dem leka på ängen eller i skogen.

Bekvämligheter: Café finns på plats.Där säljs kaffe, korv och bröd, bullar och popcorn. Det enda vi saknade var ett vegetariskt alternativ. Egen picknick får tas med. Det finns bänkar att sitta på, men eftersom det är utomhus kan det bli lite kallt, så ta gärna med en filt och kläder efter väder. För toalettbesök är det bajamaja som gäller.

Tillgänglighetsanpassning: Teatern spelas som sagt utomhus. Det är en grusväg upp till teatern som kan vara aningen brant för rullstolar, även om det går. Tror det går att reservera platser för rullstolar. TIllgänglighetsanpassad toalett fanns inte.

Ta sig hit: Kör hit. Betalparkering finns precis nedanför. 

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *