Leka utomhus

Stadsparkens lekplats

I ärlighetens namn hade jag inte tänkt skriva om stadsparkens lekplats, eftersom jag inte tycker att den kvalificerar sig som en lekplats. Men eftersom kommunen har satt upp en skylt som säger att det är en lekplats, måste den ju ändå räknas som det. På lekplatsen finns det alltså ett tåg med en tunnel i, två ridgungor, en merry-go-round man kan sitta på och en sandlåda.  Eftersom tåget är lite svårt att klättra passar det troligtvis barn över 2 år. Däremot fanns det inte så mycket att göra för lilla M.

Som tur är har parken mycket gräsyta, vilket gör den till ett bra ställe att ta med en boll till. Eftersom det finns så mycket yta har parken stora utvecklingsmöjligheter. Därför hoppas jag att Mölndals stad bygger en riktigt fin lekplats där i framtiden.

Utöver lekplatsen finns det ett utegym, lägligt nog placerat bredvid glasscafét. Här kan man alltså bådes synda och botgöra. Perfekt. I stadsparken finns det även en stor damm. Av den anledningen är barnsäkerheten inte optimal. Om man har barn som precis som våra tycker att vatten är det allra roligaste man kan leka med, går tiden troligen åt till att jaga barn som vill bada.

I övrigt är parken fin med Fässbergs kyrka i bakgrunden och olika utsmyckningar och designbänkar. Nytt för i år är cykelkonstverken som går i tema med Mölndals stadsmuseums utställning Cyklar. Därför får Mölndals stad pluspoäng för den röda tråden i dekorationen.

Bra att veta inför din utflykt till stadsparkens lekplats

Bekvämligheter: Café finns i parken. Kommunen har ställt ut många bänkar och sittplatser om man vill ha medhavd picknick. Det finns en Bajamaja i anslutning till parken.

Ålder: Äldre barn som inte tvångsmässigt måste bada så fort de ser vatten och som är stora nog att inte vilja leka på en lekplats.

Tillgänglighetsanpassning: Lätt att ta sig runt på de grusbelagda vägarna i parken.

Ta sig hit: Gå från Mölndals station.

Stadsparkens lekplats
Mölndals stadpark
Stadsparkens lekplats
Stadsparkens lekplats
Mölndals stadspark
Mölndals stadspark

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *