Hem,  Leka inomhus

Ekenleken

Ekenleken i Kållered är mindre än Bushuset, men får ändå plats med samma roliga grejer som Bushuset. På Ekenleken finns det studsmattor, bilar, gunga, bollhav, mjukbollspistoler, spelautomater, rutschkanor och en hel del att klättra på. Det är nästan som en hamsterbur med hinderbana inuti. För små barn finns det en liten avskiljd avdelning där de kan krypa runt och leka med bollarna i bollhavet. Till mina barns stora förtjusning finns det även en låtsasaffär, med kassaapparat och tomma matförpackningar. Även om Ekenleken har en mindre lokal än Bushuset så är allting välplanerat vilket gör att det ryms många olika aktiviteter på en relativt liten yta. Pappan i familjen fastnade vid mjukbollskanonerna och jag såg allt hur tävligsinsikten lyste till i hans ögon när han försökte träffa måltavlan oftare än vår 3-åring.

På Ekenleken kan man även ha barnkalas. Då får man tillgång till ett av kalasrummen för att äta och dricka där.

Bra att veta inför din utflykt till Ekenleken

 
Bekvämligheter: Fika med rättvisemärkt kaffe samt mat finns att köpa. Det finns även vegetariska alternativ. För de minsta kan man även köpa barnmatsburkar. 

Inträde: 1 år: 70:-. 2-12 år: 90:-. Gratis för alla vuxna och barn under 1 år. Ekenleken tar inte kontanter.

Ålder: Alla åldrar. När Milio var bebis kunde jag amma honom i sofforna eller i något av kalasrummen för lite mer avskiljdhet.

Öppettider: 10-19, måndag + onsdag-söndag. Stängt tisdagar

Ta sig hit: Buss 760 och 765 stannar vid Kållered köpstad. Parkering är gratis och vägen hit hittar du här.

Mölndalsbarn
Ekenleken
Ekenleken
Mölndalsbarn
Ekenleken

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *