Hem,  Leka utomhus

Tulebosjön

Kållered har alltid varit synonymt med Ikea för mig, typ som Ullared och Gekås ofta misstas för samma sak. Men det var tills jag upptäckte Tulebosjön. Länge har vi letat efter en hyffsat barnsäker badplats med både strand och brygga. Horsikan är ju vårt nya favoritställe, men eftersom Milio gärna vandrar bort bort bergshällen för att försöka hoppa rakt i plurret är det lite nervöst att vara där själv med två barn att hålla koll på. Nu när jag hoppar runt på kryckor med ett trasigt knä är det för långt att ta sig från parkeringen till sjön (när jag inte är på humör vill säga, när jag är det går det alldeles utmärkt att hoppa, så är det med det mesta).

Hur som helst finns det inga farliga ministup vid Tulebosjön och parkeringen ligger precis vid stranden. Därför är Tulebosjön vårt nya favvoutflyktsmål. Speciellt dagar som idag, när Milio har varit vaken hela natten, men ändå bestämmer sig för att gå upp 4:30. Att sitta inne och vänta på att resten ska vakna gör mig galen, och eftersom jag inte kan gå ut och gå en promenad eller gå till lekparken (Mölndalsbostäder glömde/hann inte med att bygga vår lekpark) utan kryckor får det bli en morgon vid sjön. Härligt!

Vi har faktiskt varit vid Tulebosjön en gång tidigare, då klockan inte var 5 på morgonen. Då var det väldigt mycket folk där, vilket jag tror är fallet för det mesta under sommaren. Om man vill grilla finns en liten eldplats med bänkar runtomkring. Är inte färdig med mitt detektivarbete om sjön, men jag tror att det är sol hela dagen.

Bra att veta inför din utflykt till Tulebosjön

Bekvämligheter: Kommunen har ställt dit en Bajamaja under sommaren.

Ålder: Alla åldrar. Ta med UV-tält till småttingar eftersom det kan vara svårt att få en plats i skuggan om det är mycket folk.

Tillgänglighet: Lätt att ta sig hit och lätt att ta sig runt. Även en kryckhoppare som myself hade inga problem att ta mig fram.

Ta sig hit: Buss 761från Mölndals station till Skollyckan eller 765 från Kållereds station Sporredsvägen. Vägbeskrivning för bil hittar du här.

Tulebosjön
Tulebosjön
Gtillplats
Tulebosjöns badblats i Kållered

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *