Leka inomhus

Mölndals stadsmuseum

Söndag eftermiddag. Regnet rekordöser ner, biblioteken är stängda, sovmorgonen blev inställd vilket betyder att äventyrslustan är låg och plånboken vill ha lite egentid, vilket egentligen bara är en fin omskrivning för att man är pank. Vad gör man då? Man åker till Mölndals stadsmuseum! För tillfället är cykelutställningen den stora grejen, vilket förklarar alla cyklar som utsmyckar Mölndals rondeller. Förutom att se på cyklar från olika tider finns en liten lekverkstad för barn och ett filmrum där bland annat Mamma Mu visas. Längre in i museet finns det föremål och rum som visar Mölndals historia, bland annat ett kök och ett jättefint klassrum. Vill man veta mer om föremålen har museet en pekskärm med info.

När Elvin var bebis åkte vi hit ganska ofta för att titta på nalleutställningen som var då. Elvin gillade den så mycket att vi även besökte den i Kungälv och i Gallerian x antal gånger. Det enda negativa med museet, vilket jag speciellt märkte av under föräldrarledigheten, är de konstiga öppettiderna. Att ett museum är stängt på måndagar är ju inget ovanligt, men öppettiderna mellan 12-16 stämmer precis överens med mat-och sovtider, vilket tyvärr gjorde att besöket flera gånger blev inställt eftersom någon somnade eller i lagom tid tills vi skulle dit och sen efter ska det matas och grejas och då kändes det inte värt att åka dit bara för en liten stund innan det stängde. Men man kan ju faktiskt äta på plats om man vill. Supermysiga Forscaféet ligger i direkt anslutning till museet och kommer att få ett alldeles eget inlägg här på bloggen.

Inträde: Gratis

Öpettider: Tisdag-söndag 12-16

Ålder: Alla. Bebisar kan krypa runt inne i filmrummet, där det även är lugnt om man vill amma i en stillsam miljö.

Ta sig hit: Lila express mot Mölnycke går från Mölndals station och stannar precis utanför. 751 med samma slutdestination stannar vid Gamla torget. Parkering finns utanför Mölndals stadsmuseum eller vid Konstkollektivet.

Mölndals stadsmuseum
Mölndals stadsmuseum
Mölndals stadsmuseum
Mölndals stadsmuseum
Mölndals stadsmuseum
Mölndals stadsmuseum
Mölndals stadsmuseum
Mölndals stadsmuseum
Mölndals stadsmuseum
Mölndals stadsmuseum

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *