Leka inomhus

Bushuset

Idag kände vi oss våghalsiga nog att lämna lugnet i Mölndal och ta språvagnen in till stora staden. Eller ja, vi åkte väl typ en hållplats in i Göteborg, sen var vi framme vid vår slutdestination: Bushuset.

E’s favorit är den jättelång trefiling rutschkana som åker ner i ett bollhav. För att komma upp till rutschkanans början måste han klättra och krypa i tunnlar. Perfekt energiförbrukning. När rutschkanan har blivit tråkig kan man hoppa loss på studsmattorna. Det finns också en minifotbollsplan och ett filmrum där man kan varva ner en stund efter mycket bus.

För lilla M finns de en liten lekhage för barn mellan 0-3. Där kan han leka i ett minibollhav, åka en lite mindre rutschkana och bygga med jätteklossar. Han var mest intresserad av att äta på de inte-så-fräscha bollarna. Jag vet inte hur ofta de rengör ytorna och bollhavet men man är ju rätt sugen på att ta en dusch precis efter besöket.

Den här mamman brukar låtsas att hon har barn som gärna vill hänga i discorummet. Det vill de inte, men jag brukar hänga kvar en stund ändå, bara för att remenissa om äldre dar, när man hade samma dygnsrytm som en vampyr och gick och la sig i gryningen. Ungefär den tiden vi går upp numer.

Bra att veta inför din utflykt till Bushuset

På Bushuset får man inte äta medhavd matsäck, så ladda upp med cash om ni vill fika. Det finns babyburkar och klämmisar att köpa till de minsta, men de är väldigt dyra, typ 20:- för en liten burk, så det kan vara bra att fika innan. Det finns även pannkakor, korv med bröd, mackor och sötsaker. Tallrikar och glas i plast för små barn finns att låna. 

Inträde: 100:- för barn över 1 år. Gratis för föräldrar.

Ålder: Alla åldrar. Det finns en separat lekhörna för barn 0-3.

Ta sig hit: Spårvagn 2 och 4 stannar vid Varbergsgatan. Kör du bil finns det gratis parkering precis utanför.

 

Bushuset
Bushuset
Bushuset
Bushuset

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *