Hem,  Leka utomhus

Stensjöns lekplats

Bara ett stenkast (höhö) från Stensjön ligger Stensjöns lekplats. Här kan barnen rocka loss på gungor, klätterställningar och en hög rutschkana. Om man litar tillräckligt på sina barn för att låta dem leka själva en stund (I don’t, mina slår ihjäl varandra), kan man eventuellt ta en liten lur i någon av hängmattorna eller en fikapaus i hammocken samtidigt som man blickar ut över Stensjön.

Nackdelen med Stensjöns lekplats är att den främst är anpassad för lite äldre barn. Eftersom rutschkanan är väldigt hög och det finns ingen stege eller trappa att ta sig upp för är den svår att klättra på. Därför får små barn som inte kan klättra för klätterväggar får åka rutschkana någon annanstans. Alternativt ha väldigt snälla föräldrar som lyfter upp dem för kanan en miljon gånger. Förutom rutschkanan finns det gungor, en linbana, klätterställning och små lekhus.

Däremot är Stensjöns lekplats är ultimata stället för en sommarpicknick i gräset. Naturen är oerhört vacker med de gröna träden, skogen i bakgrunden och Stensjön framför. I närheten finns det både badplats, fotbollsbollplan och även en volleybollbollsplan. Vilket är perfekt om man är en rastlös själ som snabbt blir uttråkad och vill göra något annat. Om man glömmer picknickkorgen kan man smita iväg till pizzerian i närheten, vilket troligen händer oss lite för många gånger för att våra kolesterolvärden ska vara nöjda.

Bra att veta inför din utflykt till Stensjöns lekplats

Ålder: Alla, men helst lite äldre barn. Det finns en babygunga. 

Tillgänglighet: Lätt att ta sig hit längs med den grusbelagda strandpromenaden.

Ta sig hit: Ta buss 753 från Mölndals station till Tallkottegatan. Kör du bil finns det gratis parkering vid Stensjöns Restaurang och Pizzeria eller på andra sidan vid Strandgatan

Stenjön
Stensjön lekplats
Stensjön lekplats
Stensjön lekplats
Stensjön lekplats
Stensjön lekplats Mölndal
Stensjön lekplats Mölndal
Stensjön badplats Mölndal

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *