Leka utomhus

Norra Långevattnet

Jag måste erkänna att jag tycker lite synd om mig själv ibland. Speciellt när jag har en inbokad barnfri Kroatienresa som jag måste ställa in på grund av en plötslig knäskada. Såg verkligen fram emot att strosa runt i den gamla delen av stan, ta en öl längst med strandpromenaden, dra in luften av tallbarr och lyssna på cikadornas harmoniska sång. Och allt detta med havet precis bredvid, som en trogen följeslagare som erbjuder ro och vila för själen. Som ni märker är inte så mycket för miljöbeskrivningar, så jag slutar här:D Hur som helst så kom jag inte iväg på min resa, men kände att mina ögon suktade efter att få vila sig på något grönt och något blått, och då menar jag inte någon typ av fotbollströja eller annat konstigt, jag menar växter, vatten och himlen. Därför åkte vi till Norra Långevattnet.

Norra Långevattnet

Eftersom jag inte kan gå för tillfället (sjukt frustrerande) har jag tagit miljövänliga bilpromenader för att natta barnen. Och nej, vi har inte åkt fram och tillbaka till Borås varje dag, vi har åkt upp till en av sjöarna här i närheten. Perfekt, man kan parkera bilen precis vid vattnet, sitta kvar med sina sovande barn och beskåda den vackra naturen. Om man har riktigt bra fantasi, vilket jag har för det mesta, kan man nästan övertala sig själv att man faktiskt är i Kroatien när man är vid Norra Långvattnet. Ok, det finns bara en tall, men ändå, det är en tall! Och berg, och stenar, precis som de kroatiska stränderna.

Promenadstråken runt sjön

Nu sov ju våra barn under utflykten, och tur var väl det. De är alldeles för små, i alla fall lillebror, för att leka vid Norra långvattnet. För lite äldre barn, eller vuxna som vill ta en promenad i en vacker miljö är Norra långvattnet fint. Längs med sjön finns en stig som passar både för löpning och promenad. Däremot skulle inte ta med barnvagn. Barnen får gå eller åka sele. För en barnvagnspromenad vid en sjö är det bättre att åka till Stensjön.

Att tänka på inför din utflykt till Norra Långevattnet

Ålder: Stora barn man kan lita på, det vill säga barn som inte tvångsmässigt måste bada så fort de ser vatten, eller är tillräckligt stora för att kunna simma.

Tillgänglighet: Man kan göra som vi gjorde och köra hela vägen fram till sjön, men om man sen ska ta sig runt och har barnvagn eller rullstol är det svårt att ta sig fram runt sjön.

Bekvämligheter: Inga, här är det hard core wild life som gäller (inte riktigt så kanske, men det finns ingen toalett eller kiosk).

Ta dig hit: Lila express mot Mölnlycke går från Mölndal centrum och stannar vid Kikås. Buss 751 från Mölndal centrum mot Mölnlycke stannar vid Skyttegatan. Kör du bil åker du hit.

 

Man som står vid vattnet
Norra Långevattnet 2019 v.s Kroatien 2015. Is there really a difference? 😀
Norra Långevattnet
Norra Långevattnet

Aktiviteter i Mölndal för barnfamiljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *